R.K.S.V. Boerdonk | Samenwerking Jeugd Keldonk & Boerdonk R.K.S.V. Boerdonk |

Verslag en foto’s Jeugdkamp 2019

Vrijdagmiddag 31 mei 2019, stipt om 16.00 uur, stonden 89 kinderen te trappelen van ongeduld voor de poorten van het voetbalveld in Boerdonk. Nadat de ouders er zeker van waren dat hun kinderen een plekje hadden om te slapen konden ze gaan genieten van de rust thuis.

We begonnen het kamp met een groepenbekendmakings spel waarbij ballonnen kapot gestampt moesten worden en waarna iedereen wist met welke kinderen ze de strijd aan moesten gaan met de rest. Na een lekkere kop soep met brood kon iedereen zijn of haar voetbaltalent laten zien bij verschillende voetbalspellen. Er werd geschoten op een levensgroot dartbord en natuurlijk moesten er ook partijtjes gespeeld worden, met als extra moeilijkheid dat de kinderen aan elkaar vast gemaakt werden.

Na deze eerste spelronde was het tijd voor de greppeltocht. Alle kinderen, van jong tot oud, kregen een route door Boerdonk en het buitengebied die ze moesten afleggen zonder dat ze gezien werden door de auto`s die op jacht waren. Er werd flink gedoken in sloten, waar jammer genoeg toch best vaak nog water in bleek te zitten, verstopt achter bomen en in bosjes. Het bleek dat de meeste kinderen toch nog niet zo heel moe waren en er werd nog tot in de late uurtjes doorgekletst en gefeest.

De zaterdagochtend begon met een lekker zonnetje, het beloofde een mooie warme dag te worden. Op de zaterdag stond de traditionele zeskamp op het programma en alle kinderen deden fanatiek mee. Nieuw dit jaar was dat de kinderen zonder volwassen groepsleider de spellen gingen spelen. Het was heel mooi om te zien hoe de kleinere kinderen werden geholpen door de grotere en hoe fanatiek iedereen was om weer een record te verbreken. Na 10 spellen, lekker eten, veel drinken en vooral heel veel liters zonnenbrandcreme zaten de spellen er weer op.

Na een lekkere barbecue en het kijken naar de voetballeeuwinnen en de Champions league finale was het tijd voor de spooktocht. De allerkleinste liepen dit jaar geen tocht, maar zijn een spannend spel gaan spelen in het bos waarbij ze kaartjes moesten verzamelen zonder gepakt te worden door de spoken.

De oudere kinderen gingen, toen het helemaal donker was naar de bossen, waar verschillende spoken verstopt waren om iedereen te laten schrikken. Ingegraven kliko`s met spoken erin, spoken die zo stil zaten dat het wel poppen waren (tot je natuurlijk dichterbij was), vallende takken, naar beneden vallende poppen en motorzagen waren uit de kast gehaald om de kinderen de stuipen op het lijf te jagen. Dit is dan ook goed gelukt en zelfs de kinderen met de meeste praatjes werden heel rustig naarmate we verder het bos in kwamen.

Na weer een nacht waarin geprobeerd werd zo min mogelijk uren te slapen was het alweer zondag. Een heel warme zondag, waardoor het programma omgegooid werd en besloten werd om lekker op het voetbalveld te blijven en water spellen te doen. De kinderen mochten levend bowlen (schuiven over een buikschuifbaan en zoveel mogelijk flessen omgooien ondertussen), water pongen, en heel vaak over de zeephelling. En ondanks dat de kinderen heel moe waren deed iedereen nog goed mee!

De kinderen werden ook nog meerdere malen getrakteerd op spannende goocheltrucs van Menno en zelfs de begeleiders zaten vaak met open mond te kijken hoe hij het allemaal voor elkaar kreeg met de kaarten.

Helaas komt er aan leuke dingen altijd een einde en na het eten van lekkere frietjes stonden de eerste ouders alweer aan de poort om hun kinderen op te halen.

Kortom het was weer een heel geslaagd voetbalkamp waar kinderen en begeleiding uit Keldonk en Boerdonk samen veel lol hebben gehad. Bedankt aan alle vrijwilligers die het kamp weer mogelijk gemaakt hebben en aan alle kinderen die er samen voor gezorgd hebben dat het zo`n fijn weekend was!!

About the Author

By StraatVeer / Administrator on jun 06, 2019