R.K.S.V. Boerdonk | Samenwerking Jeugd Keldonk & Boerdonk R.K.S.V. Boerdonk |

Geslaagd carnavalsweekend (verslag)

Na een feestweekend omtrent het 50-jarig bestaan, was het nu weer carnaval in de kantine van R.K.S.V. Boerdonk. Op de druk bezochte vrijdagavond was er van alles te beleven. Zo werd, om te beginnen, het lid van verdienste bekend gemaakt, Prins Kees afgevoerd, uiteraard werd de nieuwe prins(es) van R.K.S.V. Boerdonk bekend gemaakt en de opsteker uitgedeeld.

Het Lid van verdienste was dit jaar Mark v.d. Bosch. Als leider van het derde elftal zet Mark zich met volle overgaaf in voor zijn team. Maar ook andere elftallen worden door hem, daar waar nodig is, vooruit geholpen.

links Mark vd Bosch, lid van verdienste, rechts Kees Sondag

Maar aan het prinsendom van Kees (Sondag) kwam hierna een einde en moest hij vervolgens zijn bezittingen af geven. Even later werd hij door het 3e elftal afgevoerd. Na het beantwoorden van een aantal kwisvragen over 50 jaar Boerdonk kon PSV-er Kees worden afgevoerd. Ondertussen was het, door de foutieve antwoorden, echter een Ajaxied geworden.

Daarna werd het podium vrijgemaakt zodat dit jaar alweer de 26e prins(es) bekend gemaakt kon worden. Als nummer 1 van de ZINGENDE PRINSENPARADE TOP 22 kwamen Prins Joey (van de Vossenberg) en adjudant Tim (van Alphen) het toneel op. Na menig polonaise voorop te zijn gegaan mocht Prins Joey 1 de opsteker uit delen.

Prins Joey vd Vossenberg en adjudant Tim van Alphen

De opsteker van dit jaar ging naar iemand, vanaf zijn jeugd in Boerdonk voetbalde. Een kleine twee jaar geleden was het plotseling gedaan met voetballen. Wegens gezondheidsproblemen was voetballen niet meer mogelijk. Hij heeft zijn elftal, waarbij ook zijn vrienden voetballen, niet in de steek gelaten, maar zich als elftalleider, toch telkens verdienstelijk gemaakt. Daarom gaat de opsteker ook meer dan terecht naar Arjan v.d. Wetering.

vlnr Joey vd Vossenberg, Arjan vd Wetering, Simone de Groot, Tim van Alphen

Het feest daarna ging geweldig, mede door de inbreng van de reeds ervaren prinsen die we in ons midden hadden, maar ook door de DJ Danny v.d. Elzen, die het feestje goed aan de gang hield.

Raad de Prins werd dit keer gewonnen door Geert Brugmans. De allerlaatste officiƫle handeling op deze avond mocht natuurlijk niet vergeten worden: Want wie was er het mooist verkleed? Dit jaar viel de eer aan Jelle van de Broek. Jelle was verkleed als Lamme Frans. Niet van echt te onderscheiden. Na al deze bekendmakingen werd het tijd om de muziek een toontje harder te zetten en kon de carnavalsavond tot in de late uurtjes worden voort gezet. Zaterdag was het de beurt aan de jeugd van Boerdonk en Keldonk. Voor hen was er van 4 tot 7 uur volop polonaise. En ze waren aanwezig. Samen met onze prins en de Jeugdprinsen, jeugdprinsessen, adjudanten en hofdames uit Boerdonk en Keldonk werd er volop gehost op de muziek van DJ Julian en Maarten. Met de conditie van onze jeugd zit het wel goed. Dat was duidelijk.

Zondag volgde de receptie voor onze prins. Ook deze werd weer druk bezocht door familie, vrienden, medespelers en verdere belangstellenden. Maar natuurlijk waren er ook C.V. de Zandhazen met prins Arno 1, C.V. de Lindefluiters met Vorst Luc 1, het boerenpaar Jan en Anja en onze eigen Raad van Halluf Elluf. De muzikale klanken van onze Boerdonkse Tismarwadegewentbent klonken dit jaar extra ver, omdat we ze uit waardering eens op het podium geplaatst hadden. Tenslotte zorgde DJ Ron ervoor dat er geen stiltes vielen en dat het feest na afloop van de receptie nog volop doorgang kon vinden.. Kortom, het was weer helemaal compleet.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend. Wat ons betreft kan carnaval beginnen.

About the Author

By StraatVeer / Administrator on feb 25, 2019