Featured

Terugblik jubileumweekend 50 jaar

Een prachtig feestweekend.

Afgelopen weekend stond in het teken van 50 jaar RKSV Boerdonk, alle voetbal elftallen hadden vrij, er kon gefeest worden. Het begon zaterdag avond met een bonte avond waar alle senioren elftallen voor een optreden zorgden, dit was al een groot succes.

Het begon meteen goed het bestuur trapte af met een medley van bekende meezingers, de sfeer zat er meteen goed in. Met zo’n 175 gasten in de kantine was het van het begin tot het einde bal.

De meezingers van Boerdonk 2 het mega piraten festijn, of petje op petje af van Boerdonk 1 waar vragen gesteld werden zoals: weet Johan Strouken 5 bijnamen van de selectie? De veteranen met hun lege kratjes bier act. Boerdonk 3 nam iedereen weer mee naar het kampioenschap van 2010/2011, en de knaller van de avond de vrouwen 1 die een prachtige act met handen voeten en hoofden door een doek gestoken de zaal plat speelden.

Boerdonk 1
Boerdonk 2

Zondag morgen was het om 10 uur weer aftrappen voor de jeugd die verschillend voetbal spelletjes kregen, en voor de senioren was er het beroemde eikeltjes toernooi waar meer dan 40 personen aan mee deden. Bart van Eerdt was hier de winnaar van.

Tussendoor kon er van een lekkere lunch genoten worden, hier zaten bijna 225 mensen te eten. Oud en jong door elkaar lekker over de voetbal club van toen en nu lullen.

Kortom een meer dan een geslaagd weekend vooral door de inzet van de vele vrijwilligers en het bestuur, maar ook de leden die er een knalweekend van hebben gemaakt. En niet te vergeten het prachtige weer ,je krijgt wat je verdiend RKSV Boerdonk.

Huldigingen

In het feest weekend werden er ook enkele mensen extra in het zonnetje gezet. Om drie uur was er het officiële programma met een bijzondere vergadering.

Piet vd Crommenacker werd voorgedragen als erelid door het bestuur. Dit kan alleen maar door de leden worden goedgekeurd door een stemming, door middel van hand opsteken, het werd meteen bezegeld en onder luid applaus werd de emotionele Piet gehuldigd als erelid.

Daarna nam Toon Kerkhof het woord als vertegenwoordiger van de KNVB, hij feliciteerde iedereen met het jubileum.

Maar hij kwam nog enkele mensen extra in het zonnetje zetten, de eerste was Peter vd Berg, Peter fluit al sinds 2001 de wedstrijden voor Boerdonk en is ook nog scheidsrechterscoördinator sinds 2007 Daarom voor Peter de zilveren KNVB fluit.

Erwin vd Tillaar, hij is senioren leider geweest, assistent trainer van 2005 tot 2017 en nu voorzitter technische commissie, kar trekker van het carnaval in de kantine en je kunt altijd een beroep op Erwin doen als er iets moet gebeuren bij de voetbalclub.

Daarom voor Erwin een zilveren KNVB speldje.

Hierna nam burgemeester Kees v Rooij het woord , en het werd al snel duidelijk dat hij meer kwam doen dan de voetbalclub feliciteren. Onze voorzitter Mieke vd Doelen kreeg een koninklijke onderscheiding, voor al haar vrijwilligers werk in Boerdonk. In het bestuur en voorzitter van RKSV Boerdonk, bestuursfunctie bij de Vrouwen Van Nu. In de vormselwerk groep gezeten en ook nog vrijwilligers werk voor de peuterspeelzaal.

v.l.n.r. Peter vd Berg, Erwin vd Tillaar, Piet vd Crommenacker, Mieke vd Doelen.

Een meer dan terechte onderscheiding voor Mieke. En volgens de burgemeester is de voetbalclub met deze onderscheiding ook een beetje koninklijk. Een prachtige afsluiting van een knal weekend, en het afsluiten werd toch wel iets later.

Namens alle leden proficiat aan Peter, Piet, Erwin en Mieke!

By StraatVeer / Administrator on feb 18, 2019