Prins Kees d’n 1e

Vrijdagavond begon weer het carnavalsweekend bij R.K.S.V. Boerdonk.

Deze avond staat traditioneel in het teken van de opvoer van een nieuwe prins. Allereerst moest er natuurlijk afscheid worden genomen van prins Joan. Voordat het zover was had Joan nog een taak te volbrengen namelijk de uitreiking van ‘lid van verdienste’  Joan had mooie woorden in petto voor Mieke vd Doelen. Deze onderscheiding komt haar dan ook meer dan toe!

Direct na deze uitreiking kwamen de mannen van het 4e het podium op om Joan af te voeren als prins. Dit ging niet zomaar. Joan diende eerst diverse vragen te beantwoorden waar mee hij dartpijlen kon verdienen. Na de vragen mocht hij met zijn verdiende dartpijlen gaan darten. Helaas haalde hij te weinig punten en moest hij toch echt afgevoerd worden.

Even later kwam er een heuse aflevering van Voice of Boering ten tonele. Presentator Tom vd Vossenberg riep achtereenvolgens de duo’s Maartje en Joyce, Julian en Luuk, Kees en Jorno, Erik en Rob het podium op voor hun act.

De jury (Erwin, Paul en Thijs) had het er maar moeilijk mee. Wie zou toch de nieuwe prins(es) gaan worden?  Nadat eerst Maartje (is het al eens geweest) en Joyce samen met Erik en Rob afvielen bleven er nog 2 duo’s over.

Wie zou het gaan worden? Tom kwam met het verlossende antwoord. De dribbelkoning van Boerdonk 4 Kees Sondag zal als voetbalprins samen met adjudant Jorno vd Elsen gaan heersen over dit voetbaljaar!

Zoals altijd wordt later in de avond ook nog d’n opsteker uitgereikt. D’n opsteker ging dit jaar naar Erik de Louw. Erik, speler/coach van het 3e, kent veel blessureleed de laatste jaren. Hij is nu herstellende van zijn laatste operatie aan zijn knie. Hij traint al weer een tijdje mee en hopelijk mag hij dit seizoen nog zijn wedstrijdrentree maken.

Zaterdagmiddag mag de jeugd nog helemaal los gaan met dit duo. En zondag staat om 14.30uur de prinsreceptie gepland in de voetbalkantine.

Er is dus volop wat te doen in Boerdonk zondag. Ook het 1e speelt haar thuiswedstrijd tegen Olympia Boys.

Foto’s volgen z.s.m.

By StraatVeer / Administrator on jan 27, 2018